Gebakken appeltjes

Mijn oma bakte ook regelmatig een appeltje. Zij at deze dan bij haar boterham. Ik vind het ook heerlijk, maar maak er een na gerechtje van.
Dus afgelopen weekend lekker van gesmuld.

Ingrediënten

Roomboter
Jonagold appels
Suiker
vanille suiker
kaneel
Zelf gebakken appel cake
Slagroom
Bolletje ijs. Vanille, kaneel of in dit geval pecannoten.

Bereidingswijze

 

Schil de appels en snijd ze in parten. Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en voeg de appel partjes toe. Samen met wat suiker, vanillesuiker en kaneel. Bak deze mooi zacht en licht bruin.

Henry had afgelopen week een boeren appelcake gebakken, dus daar heb ik met een uitsteek vormpje sterretjes uitgestoken. Maar je kan ook een cake uit de winkel nemen. Maar zelf gebakken is natuurlijk veel lekkerder.

Als de appeltjes mooi zijn, maak je een bord op. Om te beginnen leg je een vork op het bord, en strooi je met een cacao strooier wat cacao op het bord. De smaak van de cacao is heel lekker bij de appeltjes, en het staat ook nog eens leuk. Appeltjes, cake, slagroom en een bolletje ijs naar keuze op het bord. En je hebt echt zo een heerlijk nagerecht. De combinatie van warme appeltjes en ijs en cake is echt heel lekker.