Recept Stoofperen-kruidnoten crumble

Wat is dit toch lekker!! Een echt Sinterklaas recept. En zo makkelijk om te maken. En wedden, dat je hier iedereen blij mee maakt. Alleen al de geuren in je huis. Warmte en gezelligheid.
En als je dan een keer stoof peertjes maakt, houdt dan wat apart, voor dit goddelijke recept.

 

 

 

 

 



Ingrediënten

-Stoofperen ( 1 tot 1.5 kg Stoofpeertjes geschild, en gekookt in water met rode bessensap, suiker, 1 zakje vanillesuiker en een stokje kaneel. Zorg dat de peertjes onder staan, en kook ze in 2 a 3 uur zachtjes gaar en zacht. Laat ze in het vocht afkoelen. Je mag ook een pot stoofperen gebruiken. Maar vers is natuurlijk altijd lekkerder.)

-Kruidnoten
-Amandelschaafsel
-40 gram roomboter
-2 eetlepels suiker
-2 eetlepels bloem
-2 eetlepels donkere basterdsuiker

Bereidingswijze

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe de stoofperen in een ovenschaal, of gebruik kleine ovenschaaltjes.
Verkruimel de kruidnoten en verdeel deze over de stoofperen.
Kneed met je handen de boter, beide suikers en de bloem tot een kruimel deeg. ( Geeft niets als het wat plakt )
Verdeel dit deeg over de crumble heen.
Maak af met wat garneer amandelen.
Zet de crumble in de oven, en bak deze ongeveer 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Genieten maar!!