Recept Bon-bon-bloc Amaretti toetje

Een toetje gemaakt van de heerlijke bon-bon-bloc chocolade, wie kent het niet. Ik als chocolade liefhebber was heel benieuwd.
Chocolademousse maken van Bon-bon-bloc, super lekker en heel gemakkelijk. Ertussen een laagje Italiaanse Amaretti koekjes.
Het dessert is hier door de mannen helemaal goed gekeurd!!
Ikzelf, heb er, ondanks ik nu op de calorieën let, ook lekker van gesmuld. Een half glaasje maar, maar eerlijk gezegd, kon ik er ook niet meer van op. Het is een erg machtig toetje. Maar heel erg lekker.

 

 

 

Ingrediënten voor 4 personen
110 gr Bon-Bon-Bloc praliné
110 gr Bon-Bon-Bloc crunchy
300 ml slagroom
2 eiwitten
6 amaretti koekjes
Cacaopoeder

Zo maak je het
Verhit de slagroom in een steelpan, tot het net tegen de kook aan zit.

Hak de Bon-Bon-Bloc praline en de Bon-Bon-Bloc crunchy in kleine stukjes. Doe ze ieder in een apart schaaltje.

Verdeel de hete slagroom over de 2 schaaltjes en roer het net zolang door elkaar totdat alle chocolade gesmolten is. Even goed roeren, zodat je geen klontjes krijgt. Uiteraard blijven de crunchy stukjes wel behouden.

Laat de chocoladeroom afkoelen in de koelkast. Minimaal een uur.

Klop de afgekoelde chocoladeroom op tot hij stijf is. Net zo stijf als slagroom zeg maar.

Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf. De eiwitten zorgen voor een extra luchtige mousse.*

Verdeel het eiwit over de praline en de crunchy chocolademousse en spatel het er voorzichtig doorheen.

Neem 4 glaasjes en verdeel de bon bon bloc mousse om en om over de schaaltjes. Doe er ook een laag verkruimelde Amaretti koekjes tussen. Zo krijg je een leuk laagjes-effect.

Laat de chocolademousse minimaal 3 uurtjes opstijven in de koelkast.

Garneer de Bon-Bon-Bloc mousse met wat cacao. Maak het af met wat verkruimelde Amaretti-koekjes.

( Omdat dit recept rauwe eiwitten bevat is het niet geschikt voor zwangere vrouwen en oudere mensen.

*Wil je liever geen rauwe eiwitten gebruiken gebruik dan in totaal 100 ml extra slagroom en een zakje klopfix slagroomversteviger. Bij het opkloppen van de chocoladeroom voeg je dan wat klopfix toe. )