Bokkenpootjes/bananen triffle

 

Een heerlijk dessert, wat je leuk presenteert in een glaasje. Makkelijk te maken, in een handomdraai , en staat feestelijk op tafel.

 

Benodigdheden

 

250 ml slagroom ( stijf geklopt met 1 zakje slagroom versteviger en 2 eetlepels suiker )

150 ml mascarpone

1 theelepel koek en speculaas kruiden

1.5 zakje vanille suiker

Bokkenpootjes ( ongeveer 6 a 8 )

2 bananen

 

Bereidingswijze

 

Hak de bokkenpootjes in stukjes.

 

Klop in een kom de mascarpone met de vanillesuiker en koek- en speculaaskruiden goed door elkaar en smeuïg.

 

Vervolgens schep je de opgeklopte slagroom door de mascarpone. Snijd daarna de banaan in plakjes. Pak vier mooie glazen en verdeel wat plakjes banaan over de bodem. Vervolgens wat stukjes bokkenpootjes, daarna een laagje van het mascarpone mengsel, paar plakjes banaan, stukjes bokkenpootjes en mascarpone mengsel.Als laatste wat bokkenpootjes kruimels. Smullen maar.

 

Tip, neem altijd een goede kwaliteit verse slagroom!! En gebruik slagroom versteviger. Je krijgt dan een mooie stevige, volle slagroom.