Baileys Tiramisu

 

Het is een van oorsprong Italiaans dessert. De naam betekent letterlijk trek mij omhoog, wat zoveel inhoudt als beur mij op of maak mij blij.

De meest karakteristieke elementen van de tiramisu smaak zitten in de combinatie van biscuit, cacao, mascarpone, koffie en ei.

Een heerlijk dessert, waar je verschillende soorten drank voor kan gebruiken. Ik gebruik in dit recept Baileys. Maar Marsala wijn en Amaretto is ook heerlijk. 

 

 

Ingrediënten

 

125 ml verse slagroom

75 gram witte basterdsuiker

4 eieren

500 gram mascarpone

schaaltje sterke koffie

Flinke scheut Baileys

2 pakken lange vingers

cacaopoeder

 

Bereidingswijze

 

Klop de slagroom met 1/5 van de basterdsuiker in een ruime kom met een mixer stijf. Maak de mixer schoon. Splits de eieren (de eiwitten worden niet gebruikt). Klop in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker in 5 min tot een romig mengsel. Meng de mascarpone in delen door het eidooier mengsel. Spatel de slagroom er luchtig door.

Roer in een ondiep, langwerpig schaaltje de likeur door de koffie. Doop er de helft van de lange vingers een voor een in en leg ze met de suiker kant naar boven als 1 laag in de schaal. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel erover. Maak zo nog een laag met de rest van de koffie, de lange vingers en de mascarpone.

Laat de schaal afgedekt minimaal 6 uur in de koelkast opstijven. Neem kort voor het serveren uit de koelkast. Bestrooi de tiramisu met behulp van een zeefje met de cacaopoeder.