Baileys Dream

 

Een fles Baileys in huis, en een zak Italiaanse cantuccini koekjes. Heerlijke Italiaanse amandel koekjes. Daar kan ik vast een dessert mee maken lijkt me. En toen was daar mijn Baileys dream. Een heerlijke mousse met onderin de cantuccini koekjes die even gezwommen hebben in de Baileys.

 

Ingrediënten

 

Baileys

500 ml Slagroom

250 gram Mascarpone

1 reep melk chocolade ( Raspen )

Schaaltje sterke koffie

Italiaanse cantuccini koekjes

4 eetlepels suiker

2 zakjes Slagroom versteviger

1 eetlepel Poedersuiker

 

Bereidingswijze

 

Zet een schaaltje sterke koffie, en laat deze helemaal afkoelen. Is deze afgekoeld, schenk er dan een flinke scheut Baileys bij.

Klop in een vetvrije kom de slagroom stijf met 2 zakjes slagroom versteviger en 4 eetlepels suiker. Zet de helft van de slagroom apart voor het af garneren. Roer in een andere kom de  mascarpone los met de poedersuiker. Roer dan ook een scheut Baileys door de mascarpone, en roer tot je een mooie egale massa krijgt. Schep dan de helft van de slagroom door het mascarpone mengsel. Doop de cantuccini koekjes in het koffie/Baileys mengsel en laat ze even vol zuigen. Leg de koekjes dan onderin een glas. Schep er dan de mascarpone mousse over. Dan een mooie toef slagroom, en garneer af met geraspte chocolade.