Recept Aardbeien tiramisu 8 personen

Vandaag heb ik een aardbeien tiramisu gemaakt. En deze is echt goddelijk lekker!! En het ziet er ook nog eens feestelijk uit. En gemakkelijk te maken.  Je kan het van te voren bereiden, en hoeft het alleen maar uit de koelkast te halen bij het opdienen.

Benodigdheden

500 g aardbeien
250 ml slagroom
4 zakjes vanillesuiker
250 ml mascarpone
1 zakje slagroom versteviger
1 pak lange vingers ( ik had net iets meer nodig dan 1 pak )
150 ml sinaasappelsap (voor een variant met alcohol kun je bijv. zoete witte wijn, Cointreau, of Limoncello toevoegen)
50 g witte chocolade, om te raspen

Bereidingswijze

Ontkroon de aarbeien.

Klop de slagroom stijf met de vanillesuiker en het zakje slagroom versteviger. Klop in een andere kom de mascarpone los. Klop de slagroom door de mascarpone.

Bekleed de schaal met een laag lange vingers en besprenkel met de helft van de sinaasappelsap. Verdeel de helft van het mascarpone mengsel eroverheen en strijk glad. Snijd de aardbeien in plakken. . Verdeel een laag van aardbeienplakjes over de mascarpone room en bestrooi rijkelijk met geraspte witte chocolade.

Bedek met een tweede laag lange vingers en besprenkel met het overige sinaasappelsap. Bedek met de overige mascarpone room, aardbeien, en geraspte chocolade, Zet minimaal twee uur in de koelkast.
en smullen maar!!