Merengue

 

Ingrediënten voor 15 stuks

 

4 eiwitten

125 gram suiker

125 gram poedersuiker

 

Bereidingswijze

 

Scheid het eiwit van de dooier. Er mag echt geen spatje eidooier in je eiwit achterblijven, want dan zal je het eiwit niet stijf geklopt krijgen.

Doe het eiwit in een schone vetvrije kom. Ook heel belangrijk, anders mislukt het gegarandeerd. Ik doe altijd de kom even inwrijven met een halve citroen, dan spoel ik hem na met koud water, en droog af met een schone theedoek. Ga mixen, en voeg beetje bij beetje de suiker toe, zodat deze goed op kan lossen. Klop het eiwit stijf, tot je pieken kan trekken. Spatel dan voorzichtig als laatste de poedersuiker er door heen.

 

Leg bakpapier op een bakplaat. Spuit rozetjes met een spuitzak. Heb je geen spuitzak, maak je rondjes met twee lepels.

 

Dan in een voorverwarmde oven van 90 graden, een half uur. Daarna nog anderhalf uur bij een temperatuur van 50 graden. Meringue doet als het waren drogen in de oven, ipv bakken. Na twee uur zijn ze klaar. Laat ze op een rooster afkoelen. Smullen maar.