Stoof peertjes

 

Herfst.....dus zin in stoof peertjes. Een heerlijke geur in huis, wat past bij de tijd van het jaar.

 

Benodigdheden

 

1 kg stoof peren

2 zakjes vanille suiker

100 gram suiker

1 flesje rode bessensap van De Betuwe

1 pijp kaneel

 

Bereidingswijze

 

Schil de peertjes van steeltje tot onderkant. Snijd aan de onderkant een klein stukje af, zodat ze rechtop blijven staan.
Zet ze rechtop in een kookpan. Strooi er de suiker en vanille suiker over. Voeg het bessen sap toe, en de pijp kaneel.
Voeg water toe, tot ze net onder staan.
Breng aan de kook, en kook ze ongeveer twee uur op een zacht vuur.
Haal de peertjes voorzichtig uit de pan, en laat het kookvocht nog even wat koken, tot het een klein beetje ingekookt is.
Doe daarna het vocht weer over de peertjes. Serveer ze warm, of laat ze afkoelen in het kookvocht. Zijn ze afgekoeld, dan in de koelast bewaren.
Smullen maar!!!