Slins tzatziki


Nog komkommers in huis. Maar geen liefhebber van yoghurt. Dus mijn eigen recept bedacht voor een tzatziki. Met ingrediënten die in huis waren. Heerlijk bij de wraps gevuld met krokante kip. Ook bij een lekkere barbecue zal deze eenvoudig te bereiden saus heerlijk smaken. Ook heerlijk met Turks brood en gegrild vlees.

 

Ingrediënten

 

1 komkommer

3 eetlepels yogonaise

2 eetlepels olijfolie

1 a 2 eetlepels citroensap

Peper en zout

2 tenen knoflook

 

Bereidingswijze

 

Schil de komkommer met een dunschiller. Snijd hem in de lengte doormidden. Haal met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de komkommer nu in hele kleine blokjes. Doe deze in een zeef, en druk met de achterkant van een lepel het meeste vocht eruit.

Doe in een schaaltje de yogonaise, citroensap, olijfolie, peper en zout, fijn gesneden knoflook en de komkommer. Roer dit tot een mooi sausje, en genieten maar.