Rode kool met appeltjes

 

Rode kool kan je op zoveel manieren klaar maken. In een salade, roerbakken, of tussen een broodje visstick. Maar ouderwets met appeltjes samen met draadjesvlees is ook heerlijk. Dit is het recept van mijn rode kool met appel.

Ik laat deze echt een paar uur opstaan op een klein vuurtje. Omdat ik wil dat in dit gerecht, de kool heerlijk zacht is.

 

Benodigdheden

 

1 rode kool

3 zoetzure appels, klokhuis verwijderd

5 tot 8 el suiker (houdt je van lekkere zoete rode kool, dan wat meer suiker toevoegen )

10 eetlepels appelazijn

50 g roomboter

1 kaneelstokje

1 laurierblaadje

5 kruidnagels

 

Bereidingswijze

 

Snijd de rode kool in reepjes, de appel in blokjes. Smelt de roomboter in een kookpan, en bak de kool even lekker om. Breng de kool dan aan de kook, met 500 ml water, en alle verdere ingrediënten behalve de appel, en zet het vuur dan heel laag. ( De kruidnagel kan je in een thee ei doen, haal je ze aan het einde heel gemakkelijk uit je kool )Doe de deksel op de pan en stoof in 3 uur (maar langer mag ook) heel zacht, of net zolang totdat het vocht verdampt is en de rodekool lekker zacht is. Voeg het laatste half uur de appel pas toe. Dan blijven het blokjes, voeg je ze aan het begin toe, blijft er niets van de appel over. Proef of de rodekool goed op smaak is. Voeg anders nog wat extra suiker en azijn toe.