Benodigdheden

 

2 zakken Tortilla chips

500 gram mager rundergehakt

2 rode uien

1 rode paprika

Klein blikje mais

1 zakje taco kruiden

Jalapeno pepers

Geraspte oude kaas

Creme-fraiche

 

Bereidingswijze

 

Leg ruim tortilla chips op een bord. Ik vind hiervoor de tortilla chips van het AH merk, die je kan vinden in het Mexicaanse gerechten schap, dus niet bij de chips, het lekkerst hiervoor. Je hebt naturel, en nacho cheese. Kan allebei. Bak in een beetje olijfolie, het gehakt aan. Voeg dan 1 gesnipperd rood uitje toe. En bak even mee. Voeg ook de paprika in stukjes gesneden toe, en ook de mais. Bak dit even lekker aan. Dan de taco kruidenmix, met wat water. Hoeveel water staat op de verpakking. Laat dit een paar minuten lekker sudderen. Laat dan het gehakt mengsel even uitlekken in een zeef, zodat je het vet kwijt bent. Doe het gehakt over de chips op het bord. Snijd de andere rode ui in halve ringen. en leg die erover. Snijd wat jalapeno pepers, uit een potje, en strooi die ook erover. Pas wel op, die zijn pittig! Daarna flink geraspte kaas. Zet het bord 4 minuten in een voorverwarmde oven van 250 graden. Met deze ingrediënten kan je 2 a 3 borden maken. Lekker voor bij de borrel, of als voorgerecht. Serveer met crème-fraiche en een tomatensalsa.