Lemon curd

 

Zo gemakkelijk om zelf te maken, en zoveel lekkerder dan uit een potje. Ik gebruik het vandaag voor mijn lemon taart. Maak wat extra, doe het in een leuk potje, en je hebt een heel origineel, persoonlijk cadeautje.

 

Ingrediënten

 

2 citroenen

2 eieren

200 gram suiker

115 gram roomboter

 

Bereidingswijze

 

Was de citroenen en rasp de schil. Pers de citroenen daarna uit. Zeef het sap om te ontdoen van velletjes en pitjes. Verwarm de suiker en de boter au bain marie. Zet een kom, boven een pan licht kokend water. De kom mag het water niet raken.

 

Voeg daarna het citroensap en de schil toe. Klop de eieren even apart in een kommetje, en voeg deze nu ook bij het citroen mengsel. Blijf nu zeer regelmatig roeren tot het mengsel iets ingedikt is. Dit duurt ongeveer 15 a 20 minuten.

 

Laat het eerst afkoelen, en bewaar daarna in de koelkast.