Geroosterde zoete aardappel

 

Vandaag heerlijk zoete aardappelen gemaakt, ik ben er dol op. En ze zijn ook nog eens heel gezond.

Eigenlijk is de smaak niet te vergelijken met onze gewone aardappel, het heeft echt een hele zoete, beetje wortel smaak. Vind een stamppot rucola/zoet aardappel met zongedroogde tomaatjes ook zo heerlijk. En deze variant uit de oven, is ook zo lekker. Je moet er wel van houden, het heeft echt een uitgesproken smaak.
Serveer de geroosterde zoete aardappelen bijvoorbeeld met een salade en stukje vis.

 

Ingrediënten

 

Zoete aardappelen
Olijfolie
Vers gemalen zout
Vers gemalen peper
Paprika poeder
( Als extra kruiden kan je nog bijv chili vlokken of frites kruiden gebruiken )

 

Bereidingswijze

 

Snijd van de zoete aardappelen frites. ( Niet schillen en beslist niet voor koken. Een zoete aardappel is namelijk heel snel gaar)

Bedek een bakplaat met bakpapier.

Meng ik een grote kom, de frites met olijfolie, zout, peper en de kruiden.
Spreid uit over de bakplaat. Warm de oven voor op 220 graden.
Bak de zoete aardappel frites 20 a 25 minuten in de oven.