Aardappelkroketjes

Dat ik een snoepkont ben, is al lang geen geheim meer. Het liefst, maak ik van alles wat ik kook en bak, een feestje.
Ik ben mijn hele leven al dol op aardappelkroketjes. Lekker met een salade, stukje vlees en bijvoorbeeld champignon sausje. En aardappelkroketjes, duik je op in de vriezer van de supermarkt. Maar vandaag niet, ik heb ze vandaag zelf gemaakt.
En het is eigenlijk dood eenvoudig. Gewoon even wat tijd voor nemen, is het belangrijkste. En ze waren echt zo mega lekker. Dus dit zal ik zeker veel vaker gaan doen.

Ingrediënten

 

Aardappelen, vast kokend.
melk
boter
1 ei dooier
bloem
1 ei voor paneerlaag
paneermeel
zout-peper-nootmuskaat

Een dag van te voren

Schil de aardappelen, kook de aardappelen met wat zout in water in ongeveer 25-30 minuten gaar.
Maak er met wat melk, klontje boter ( of vloeibare margarine ) 1 ei dooier een stevige puree van. Maak deze lekker op smaak met vers gemalen peper, nootmuskaat en eventueel nog wat zout als het nodig mocht zijn.
Zet de aardappel puree een paar uur in de koelkast. Even wachten tot de meeste warmte eraf is. Rol er, als de puree koud is en stevig kroketjes van.
Leg ze naast elkaar op een schaal, een nacht in de koelkast.

Dag van gebruik

Op de dag van gebruik, rol je ze eerst door de bloem, daarna door een los geklopt ei, en als laatste door de paneermeel. Zorg dat ze een mooi korstje hebben, alles goed bedekt is.
Bak ze in de frituur pan op een temperatuur van 180 graden ongeveer drie minuten, niet schudden met het mandje, ze zijn best kwetsbaar, tot ze mooi goudbruin zijn.