Basis Bechamelsaus

Het maken van bechamelsaus is niet moeilijk en je hebt er ook niet veel voor nodig. Dus laat die pakjes staan in de supermarkt.

Het is alleen wel heel belangrijk dat je het goed doet, want als je de bloem niet genoeg laat garen, is deze saus niet om te eten. Het fijne van dit sausje is dat je er ook heel gemakkelijk een kaassaus van kunt maken, door er simpelweg een flinke hand geraspte kaas door te roeren. Voor bijv bij de bloemkool en broccoli.

Ingrediënten

50 g boter
60 g bloem
500 ml volle melk
Zout/nootmuskaat


Smelt de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur. Meng er de bloem in één keer door en laat op laag vuur 3 min. garen. Steeds roeren met een houten lepel.

Voeg op laag vuur al roerend met een garde de melk in scheuten toe. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Laat op laag vuur al roerend 2-3 min. zachtjes koken. Breng op smaak met zout en nootmuskaat. Nootmuskaat mag absoluut niet ontbreken!

Wil je er een kaas saus van maken voor bijv de bloemkool, roer er dan, als de saus klaar is, een handje geraspte kaas doorheen.