Verse zalm met groenten van de barbecue

 

Er gaat niets boven een mooie zomeravond, de barbecue aan en lekker samen buiten bakken en eten.

Een klein nadeel, vind ik, dat je ontzettend veel vlees eet als je gaat barbecueën. Vooral nu ik, en mijn man wat kilo's kwijt willen ( Ik ben sinds 21 maart 24 kilo kwijt, mijn man 6 ) Willen we niet alleen maar ons bord vol vlees. Want doe je de barbecue een paar keer per week aan, eet je enorm veel vlees op een week.

Dus gaan we proberen ook wat meer groenten, en vis te bereiden op de barbecue. Deze keer een lekkere moot verse zalm en groenten. Het idee was van Henry, de zalm lekker laten garen bovenop de groenten. En het resultaat was geweldig!!


Ingrediënten

Verse zalm moten ( 1 per persoon )
Groenten ( Ik had Hollandse roerbak groenten deze keer, met oa bloemkool, broccoli, sperziebonen, paprika, ui, wortel )
Olijfolie
Zout/peper/viskruiden
Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Vet een aluminium bakje in met olijfolie. Leg daar groenten naar keuze in. Bestrooi met Italiaanse kruiden. Ik gebruik de Italiaanse kruiden molen van jumbo, zijn heerlijk.

Kruid de zalm met vis kruiden, snufje zout en zwarte peper.
Leg de zalm op de groenten. Druppel nog wat olijfolie over het geheel. Leg op de barbecue.

Wij hebben een gas barbecue, en doen dan de deksel dicht, en laten het in 20 minuten zachtjes garen. De zalm is dan heerlijk zacht en gaar, de groenten nog een beetje knapperig.
Heb je een houtskool barbecue, dek dan de schaaltjes af met aluminium folie. Zodat de warmte erin blijft.