Gepofte aardappelen van de barbecue met eigen twist van man lief

( Wij hebben een gas barbecue, dus deze bereidingstijd tijd is daarvoor bestemd, maar gewone barbecue zal vast niet veel anders zijn )

Een heerlijk bijgerecht voor een barbecue, gepofte aardappelen.

Bereidingswijze

 

Aardappelen met schil, goed gewassen en afgedroogd.
Wok olie
Vers gemalen peper en zout
Aluminium folie

Bereidingswijze

 

Snijd de aardappelen drie keer in, in de lengte. Tot bijna beneden, niet helemaal door snijden!
In de sneden doe je vers gemalen zout, en vers gemalen peper.
Dan over de aardappelen wok olie. Goed inpakken in aluminium folie.
En dan in een aluminium bakje op de barbecue plaatsen. Deksel dicht, en zacht op 45 minuten laten garen. Je aardappelen zijn dan heerlijk zacht, en de wok olie geeft een lekker smaakje en heerlijke geur. Serveren met crème-fraîche, kruidenboter, of eigen gemaakte knoflook saus ( Zie recept hieronder )
Je kan ook, eventueel een paar stukjes knoflook in de aardappel sneden duwen.
Wij leggen altijd als eerste de aardappelen erop, zijn ze bijna gaar, leggen we wat vlees erbij, en is alles tegelijk klaar.