Verse zalm met groenten van de barbecue.

 

Er gaat niets boven een mooie zomeravond, de barbecue aan en lekker samen buiten bakken en eten.

Een klein nadeel, vind ik, dat je ontzettend veel vlees eet als je gaat barbecueën. Willen we niet alleen maar ons bord vol vlees. Want doe je de barbecue een paar keer per week aan, eet je enorm veel vlees op een week.

Dus gaan we proberen ook wat meer groenten, en vis te bereiden op de barbecue. Deze keer een lekkere moot verse zalm en groenten. Het idee is van Henry, de zalm lekker laten garen bovenop de groenten. En het resultaat was geweldig!!

We hebben voor de volgende keer al recepten klaar liggen. Oa Kabeljauw én papilotte. Witlof van de barbecue, aubergine aardappel spiesjes en champignons met kruidenkaas. Recepten snel in de kookhoek!

Ingrediënten

Verse zalm moten ( 1 per persoon )
Groenten ( Ik had Hollandse roerbak groenten deze keer, met oa bloemkool, broccoli, sperziebonen, paprika, ui, wortel )
Olijfolie
Zout/peper/viskruiden
Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Vet een aluminium bakje in met olijfolie. Leg daar groenten naar keuze in. Bestrooi met Italiaanse kruiden. Ik gebruik de Italiaanse kruiden molen van jumbo, zijn heerlijk.

Kruid de zalm met vis kruiden, snufje zout en zwarte peper.
Leg de zalm op de groenten. Druppel nog wat olijfolie over het geheel. Leg op de barbecue.

Wij hebben een gas barbecue, en doen dan de deksel dicht, en laten het in 20 minuten zachtjes garen. De zalm is dan heerlijk zacht en gaar, de groenten nog een beetje knapperig.
Heb je een houtskool barbecue, dek dan de schaaltjes af met aluminium folie. Zodat de warmte erin blijft.